Tavoitteemme

Helsingin Reumayhdistyksen toiminnan tarkoituksena on antaa tietoa reumasairauksista, valvoa reumasairaiden etuja ja oikeuksia ja järjestää liikunta- ja virkistystoimintaa jäsenilleen. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa ja päästä osalliseksi yhdistyksen jäseneduista.

Yhdistyksen tiloissa kokoontuvat keskusteluun perustuvat vertaistukiryhmät sekä toimintaan perustuvat kerhot. Järjestämme myös asiantuntijaluentoja, esittelyjä ja virkistystapahtumia jäsenillemme.

Yhdistyksen liikuntaryhmät kokoontuvat Kampin liikuntakeskuksessa ja Oltermannintiellä. Ne ovat tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Maksuttomat vertaistukiryhmät sekä tukihenkilötoiminta on tarkoitettu auttamaan reumasairaita selviytymään elämässä sairauden kanssa.

Yhdistys järjestää jäsenistölleen luentojen ja pienryhmätoiminnan lisäksi virkistysretkiä ja kulttuurimatkoja. Lyhyempiä tutustumiskäyntejä toteutetaan erilaisiin mielenkiintoisiin kohteisiin, joihin myös pyörätuolia käyttävillä avustajineen on mahdollisuus ottaa osaa.

Kaikki uudet ja vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita yhdistyksen tilaisuuksiin!

Helsingin Reumayhdistys ry. toimii Suomen Reumaliitto ry:n alaisena jäsenyhdistyksenä Helsingissä. Yhdistys on perustettu vuonna 1946 ja jäseniä on noin 1300. Jäsenmaksu vuonna 2024 on 29 euroa.

Helsingin Reumayhdistyksen jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa Reuma-lehden, jossa on tärkeää tietoa reumasairauksista ja niiden hoidosta. Espoon, Helsingin ja Vantaan reumayhdistysten yhteinen tiedotuslehti Luuvalo ilmestyy tammikuussa ja elokuussa. Siinä kerrotaan pääkaupunkiseudun reumasairaita kiinnostavista aiheista ja julkaistaan pääkaupunkiseudun yhdistysten ohjelmat.