Erityisuimakortti

Erityisuimakortin hakuohjeet ja myöntämiskriteerit


Erityisuimakortti myönnetään helsinkiläisille vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille omaehtoiseen uintiin. Uimakortti on voimassa kaikissa Helsingin kaupungin sekä Urheiluhallit Oy:n uimahalleissa ja maauimaloissa vuoden ostopäivästä lukien. Erityisuimakortilla voi käyttää myös Itäkeskuksen, Jakomäen ja Pirkkolan uimahallien sekä Uimastadionin maauimalan kuntosaleja.  

Kortin hinta on 60 € + henkilökohtainen ladattava kulunvalvonta- ja asiakaskortti 4 €. Kortin käyttö on rajattu enintään yhteen kertaan päivässä (1 krt/pv). Korttia lunastettaessa henkilön tulee esittää perusteet kortin myöntämiseksi sekä henkilöllisyystodistus. Käyttämättä jäänyttä korttia ei lunasteta takaisin, eikä aikaa voida hyvittää. Kortin väärinkäyttö johtaa erityisuimakortin mitätöimiseen. 

Erityisuimakortteja myyvät seuraavat toimipisteet:

Erityisuimakortin myöntämiskriteerit ja hakuohjeet 1.3.2024 alkaen

Erityisuimakortti myönnetään 1.3.2024 alkaen helsinkiläisille, joilla on pysyvän pitkäaikaissairauden tai vamman aiheuttama merkittävä toimintakyvyn rajoite.

Erityisuimakortin voi ostaa yllä mainituilta erityisuimakortteja myyviltä toimipisteiltä esittämällä kassalla jonkin seuraavista todistuksista:

  • Liikkumisesteisen pysäköintitunnus / vammaisen pysäköintilupa
  • Taksikortti, joka on myönnetty vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua varten
  • Näkövammaiskortti
  • EU:n vammaiskortti

Lähde: 
https://liikunta.hel.fi/fi/sivut/tukea-liikkumiseen/erityisuimakortti